Svärdfäktning – schack på snabbhet och styrka

Många anser att fäktning är en av de bästa sporter som finns i hela världen och en av anledningarna till detta är all strategi som man behöver ta del av när man fäktas. Det är riktigt spännande att titta på fäktning såväl som det är att delta i det och det är högt ställda krav på deltagarna. Anledningen till att fäktningen är den bästa sporten som man kan delta i är att den som deltar i sporten blir tvingad att helt gå in i den, du kan inte fäktas och ha din hjärna någon annanstans. Om du vill glömma bort rum och tid så är fäktning den perfekta sporten för dig.

Att fäktas är mentalt som ett parti schack, du ska hela tiden försöka ligga ett steg före din motståndare. När man fäktas har man hela tiden två frågor i huvudet. Dessa är “Hur kan du attackera och när?” den andra är “Ska du attackera först eller försvara dig och vänta på en chans att slå tillbaka?” Du måste alltid vara redo på det din motståndare kommer att göra. Du behöver alltid vara beredd på att stoppa din motståndare. Ibland måste man även lyckas uppmuntra sin motståndare att slå. Även detta kan vara strategiskt och du kan försöka visa dig sårbar för att i gengäld kunna besegra din motståndare.

Du måste hela tiden försöka få poäng samtidigt som du ska förhindra att din motståndare träffar dig. Fäktning är i den graden inte allt för svårt att förstå sig på men att utföra sporten kan vara en riktig utmaning. De flesta kan delta och det är vanligt att de som fastnar för sporten fastnar på riktigt. Dessutom får fäktning dig i en mycket god form och du kommer vara i ditt livs toppform under den tid som du väljer att fäktas.