Fäktningstips för nybörjare

Fäktning är en mycket rolig sport och det är många som bestämmer sig för att testa på det. Oftast märker man inom ett fåtal veckor om fäktning är någonting som passar en i personlighet eller om man föredrar någon annan sport. Fäktning är ofta riktigt roligt när man har kommit in i det men i början går man igenom mycket övningar och olika typer av fäktningar för att se till att man bland annat håller rätt. Detta kan upplevas som långtråkigt men faktum är att om man tar sig igenom de första veckorna så börjar de riktigt stora utmaningarna att komma. Därför gäller det att man håller ut ett tag när man börjar att fäktas. Ju mer du lär dig inom fäktning desto roligare blir det och det är viktigt att du först lär dig att behärska tekniken.

När man fäktas så fäktas man faktiskt med riktiga spetsiga svärd, en del fäktas istället med elstötar och även om det kan låta obehagligt så kommer du inte att känna någon elstöt genom din skyddsdräkt. Istället används elstöten för att dokumentera om det har blivit en träff eller inte. Fäktning är någonting som de allra flesta kan lära sig; ju mer du övar på de olika greppen och slagen desto fortare kommer du att kunna fäktas på riktigt. Många övar de olika slagen hemma också och detta kan du göra utan att du har ett svärd. Det krävs ingen egen utrustning för att man ska kunna börja fäktas. Du får låna allt i de flesta fäktningsklubbar i Sverige och senare kan du välja om du vill införskaffa egen utrustning.

Om du vill pröva på fäktning är därför det bästa du kan göra att söka upp din närmaste fäktningsklubb, de kommer att ge dig alla verktyg som du behöver för att komma igång med fäktningen.