Att lära ut historisk fäktning

När man ska lära ut fäktning så krävs det att man först själv behärskar konsten, annars kan man räkna med att man inte kommer att vara en särskilt bra lärare och det är viktigt att man har ett bra upplägg och kommer med relevant information. Om man lär ut historisk fäktning så är det viktigt att man kan historien kring fäktning. På så sätt kan du lättare få dina elever att faktiskt förstå vad den historiska fäktningen handlar om.

Se till att din klass är organiserad när du lär ut historisk fäktning, de som inte kan bete sig under dina lektioner bör snarast lämna dem. Se till att alltid börja på bestämt tid och att starta och avsluta din klass med salute enligt äkta fäktningsheder. Om någon är sen så bör de värma upp på egen hand och sedan hoppa in i klassen när de känner sig redo.

En bra uppdelning av en klass är 25 procent uppvärmning och fotarbete. 25 procent nytt material, 25 procent taktik och 25 procent fäktning. Detta kan du variera utefter hur dina lektioner går och ibland kan det vara bättre att lägga hela lektioner endast på fäktning eller på det teoretiska kring fäktningen. Du kommer att lära känna dina elever och därefter så kommer du även att förstå vad det är som passar dem.

Kom ihåg att det är viktigt att dina lektioner är roligare, givetvis bör du se till att hålla en seriös ton och leverera så att dina elever faktiskt lär sig den fantastiska sporten. Allt behöver dock inte vara på blodigt allvar och mer kommer sannolikt att lära sig sporten om de har roligt medan de gör det. Se till att vara avslappnad medan du lär ut och hitta en gräns mellan att vara en respektabel lärare och en vän till deltagarna. Väl användbara kunskaper att ha även i resten av livet. Genom att träna upp dessa förmågor är man lika bra på att hålla huvudet kallt och se mönster i ett parti poker eller andra spel på www.sverigeonlinecasinos.se, som i mötet med värjor.